кредитНай-наболелият въпрос, който вълнува всички кандидати изпаднали в нужда от кредит е: „Как да посрещнем повишените разходи и от къде да намерим пари на заем?” Ако хората не са изпаднали в безизходица, следствие от финансови неприятности, естествено няма да ги интересува как да се справят с това.

Един от факторите, който не е маловажен е да получат заема бързо и лесно. Нормално е бързината да е основен фактор в тези динамични години,в които живеем. Даването на картбланш за одобрение и усвояване на бърз заем се движи в различен времеви срок, поради различни критерии.

При банките нещата са доста сложни и тежки, куп изисквания и задължителни условия. На практика всичко това, което пропагандират рекламите на банките няма нищо общо с истината, защото когато отидете и решите да кандидатствате за кредит от банка услугите, които предлагат са със завишени критерии и ако не отговаряте на тях, заем няма да ви бъде отпуснат. На практика в това, което се казва в техните реклами няма нищо вярно.

На всички банки, рекламите им са оформени по този начин: „Можете да получите бърз кредит само чрез лична карта – веднага, на момента”, но това не е истина. Няма вече хора, който да им вярват, че като отидат в банката ще могат само лична карта да вземат желания кредит. Определено банковите институции не са етични към своите клиенти, подавайки заблуждаваща и невярна информация, като поемат задължение лесно и бързо да отпуснат кредити. Това принуди повечето потенциални кредитополучатели да потърсят друга възможност за получаване на бърз кредит.

Естествено, други възможности не липсват. Българинът се научи да бъде по-внимателен и мнителен. Неговата психология на получаване на кредит се промени, започна да прави проверка, къде е по-изгоден един заем и дали компанията не е със съмнителен характер, преди да посегне да вземе пари на заем от нея. Няма ги вече тия наивници, които през 90-те години загубиха дори и имотите си, подлъгани от бързо забогатяване. Затова предпочитани станаха т.нар. бързи кредити от небанкови кредитни институции. Не само защото служителите им ги обслужват бързо, лоялно и точно а и защото процедурата е сред най-скоростните и удобни в целия кредитен сектор.

Бързите кредити и как ни заблуждават банките