Търсенето на възможности за допълнително финансиране е ситуация, позната на много потребители у нас. Нуждата от пари до заплата най-често се проявява около и след големите празници, като наближаващите Коледа и Нова година например. Зимата е един от силно икономически натоварените сезони по принцип. Празници, семейни събирания, почивки и т.н. са свързани с харчове, които често са непосилни за едно домакинство и налагат допълнително финансиране. От къде да намерим пари до заплата е въпросът, който си задаваме най-често по празниците. Отговорите представяме в следващите редове.

Бързите кредити – достъпният начин за осигуряване на пари до заплата

Редица небанкови кредитни компании у нас са специализирани в предлагането на бързи заеми до заплата. Т. нар. фирми за бързи кредити днес са сред предпочитаните за осигуряването на средства за покриване на неотложни финансови разходи по различни поводи, в т.ч. и пари до заплата. Достъпността и бързината, с която се характеризират този тип кредити, ги прави едни от най-предпочитаните.

На практика, бърз кредит до заплата би могъл да вземе всеки – кредитните компании предоставят заеми на физически лица без оглед на това дали работят по трудов договор, получават ли постоянни доходи и прочие фактори. Бързата процедура по кандидатстване и одобрение е другият важен аспект на този тип кредитни продукти. Наред с гъвкавите срокове за връщане, възможностите за рефинансиране и усвояване на кредит онлайн при значително олекотени условия и процедури нареждат бързите кредити сред най-предпочитаните за осигуряване на пари до заплата.

Близки и роднини в помощ на бюджета по празниците

На нуждата от бързи пари, с които да покрием неотложни финансови разходи, не само по празниците, а по принцип, могат да откликнат най-близките. Разбира се, стига да имат възможността, това е подходящ начин за вземане на безлихвен заем до заплата. Проблем в тази ситуация се явява фактът, че същите могат да са изпаднали в затруднено финансово положение и логично да откажат пари назаем. Друг проблем при вземането на пари назаем от близки и роднини може да се окаже неудобството. Много хора споделят, че не биха искали пари от своите близки, тъй като се срамуват от временното си финансово неблагополучие. Изразът “чисти сметки, добри приятели” пък е особено актуален в случая – често се наблюдава повишаване на напрежението между роднини и приятели, когато дадените пари назаем се забавят или изобщо не бъдат върнати.

Кредитната карта – модерният инструмент, към който е важно да подходим разумно

Кредитните карти активно влизат в употреба, когато крайните срокове за плащане ни притискат, а парите от заплатата свършат преждевремнно. Наличието на кредитна карта предполага, че сте запознати с условията за нейното използване – кредитни лимити, такси, лихви и прочие. Редица банкови институции прилагат гратисни периоди за клиентите, използващи техните кредитни карти, от които си струва да се възползвате, за да си спестите средства. Недостатъкът на този тип кредитни продукти се изразява в твърде лековерно харчене от страна на ползвателите им. Често потребителите изпадат в импулсивни и излишни покупки около празниците. Същите могат да излязат доста скъпо, когато дойде извлечението по кредитната карта, след олихвяването на направените с нея покупки. В тази връзка, важно е да подхождаме разумно, когато пазаруваме с кредитна карта.

Пари до заплата – откъде?