Спешни заемиВ контекста на затруднената икономическа ситуация у нас на много хора им се налага да търсят спешни заеми, за да покрият своите текущи или непредвидени разходи и да запазят своя начин на живот.

Както сте забелязали статията се казва спешни заеми срещу лична карта, като това заглавие е продиктувано, за да разграничим информацията тук от планината от документи, която ни се налага да осигурим при кандидатстване за кредит в банка например. През последните години потребителите ясно декларираха, че са по-склонни да изтеглят спешни заеми дори при по-висока лихва, само и само да не се сблъскват с бюрократите в банките у нас.

Именно тази тенденция вдигна летвата в обслужването за банките, които се опитват да навлязат на пазара на спешни заеми посредством дъщерни институции, които копират модела на процедурата използвана от небанковите кредитни такива при отпускането на спешни заеми. В крайна сметка обаче се оказва, че без значение от симулираната опростена процедура в крайна сметка е по-трудно да изтеглиш бърз кредит от дъщерна банкова организация, отколкото от такава, която не е свързана с банка въобще.

Както споменахме по-горе все повече потребители предпочитат да платят по-висока лихва, вместо да се занимават с бюрокрацията на банковите организации. Това естествено е сериозен мотив за кредитните институции да се стараят да ускорят максимално своите процедури по одобрение и отпускане на бързи кредити. Днес лесно можете да получите спешни заеми в рамките на 1 час след като сте кандидатствали за тях и то през интернет, което се явява поредното удобство за потребителите, използващи подобни услуги.

Следващата резонна стъпка в борбата с конкуренцията от страна на фирмите за бързи кредити се очертава да бъде понижението в лихвените проценти, като така се очаква те окончателно да изхвърлят от пазара стандартните потребителски банкови кредити и дори да предложат по-добри условия и при други типове кредити, от което естествено ще спечелим ние потребителите.

Спешни заеми срещу лична карта
Отбелязана с: